0

Hva behøver en kiropraktor?

En kiropraktors viktigste redskap er uten tvil hendene. Kiropraktisk manipulasjonsbehandling utført med hender er en viktig del av det kiropraktoren gjør for at klienten skal få det bedre. Men hvis du skal åpne en klinikk så er det noe utstyr/verktøy du bør anskaffe deg. Her er en liste over det du behøver.

 

Behandlingsbenk

En behandlingsbenk er kanskje det viktigste. Benker benyttes når kiropraktoren skal benytte manipulasjon-/traksjonsbehandling. Pasienten ligger da på siden, magen eller ryggen. Dette er en skånsom behandlingsform. Vi har Elite Kiropraktorbenker som holder høy kvalitet. De har både elektrisk og hydraulisk hev og senk. Benkene kan vippes og man kan justere alle deler av benken.

 

 

TENS

TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) er elektrisk nervestimulering.TENS er et håndholdt apparat med små elektroder som festes på huden. Gjennom disse elektrodene sendes svake elektriske impulser via nervene til ryggmargen og hjernen.

Terapeutisk ultralyd

Terapeutisk ultralyd er en behandlingsform som bruker lydbølger for å skape dyp oppvarming av bløtvev i kroppen. Disse vevene inkluderer muskler, sener, ledd og leddbånd. Terapeutisk ultralyd må ikke forveksles med diagnostisk ultralyd, som er en type ultralyd man bruker for å undersøke et foster under graviditet eller skader i og rundt ledd.

Medisinsk laserbehandling

Laserbehandling er en smertefri behandlingsmetode for muskelplager, sener, ledd og infeksjoner. I tillegg utgjør det et godt supplement i kombinasjon til andre typer behandlinger som medisinsk treningsterapi, trykkbølgebehandling og muskelmassasje. 

Medisinballer

Medisinballer brukes ofte til rehabilitering av spesifikke områder på kroppen. Treningsballer kan brukes til flere øvelser for kroppen.

Treningsstrikk

Treningsstrikk er perfekte til gruppetrening, trening hjemme, eller til gjenopptrening etter skade. De tar lite plass og er praktiske både på reise og ved oppbevaring hjemme. Strikkene har ulik størrelse og tykkelse, som lar deg tilpasse tyngden etter hvilken øvelse du gjør.

Ttool

Ttool er et IASTM-verktøy (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization) utviklet for å myke opp sammenvoksninger og arrvev, og øke den lokale blodtilførselen. Verktøyet har et unikt ergonomisk design som maksimerer overflatekontakt.

Massasjeballer og massasjepistoler

Massasjeballer fremmer blodsirkulasjon, reduserer spenninger og myoser, og styrker musklene.

 

Massasjepistoler kan du bruke før og etter trening. Du kan bruke det i forbindelse med oppvarming, eller etter trening for å stimulere ømme muskler.